Trygghetsalarm i det 21. århundret

Mot en tryggere verden
Det har blitt mye tryggere å bo i Europa de siste årene, til tross for de grufulle terrorangrepene enkelte land har blitt utsatt for. Ser vi subjektivt på ting, er sikkerheten derimot på et helt nytt nivå. Vi har full kontroll på kriminelle ved hjelp av fotlenker, mens de som har blitt utsatt for overfall eller trusler får utdelt såkalte trygghetsalarmer – ett trykk på den store knappen, så er politiet på vei. Dette er helt fantastisk med tanke på de stakkars menneskene der ute som har levd mange år i frykt for represalier fra fiender eller tidligere ektefeller. Trygghetsalarmen har hjulpet slike mennesker med å finne tilbake til tryggheten de følte før problemene begynte. Så lenge man husker å alltid ha alarmen tilgjengelig, er det mindre sjanser for å bli utsatt for vold igjen. Det er kommunen som gir ut slike alarmer, en godt fungerende løsning hundrevis av mennesker allerede har nytte av.

woman in depression and despair crying on black dark

 

Trygghetsalarm for eldre og uføre
Før i tiden kunne enslige pensjonister ligge på sofaen i mange dager før deres bortgang ble oppdaget – et veldig kjipt faktum man ble nødt til å forholde seg til. Mange syke mennesker rakk dessuten ikke å løpe til telefonen og ringe nødnummeret når de plutselig følte seg dårlig, noe som også førte med seg mange unødvendige lidelser. Nå om dagen deler man ut trygghetsalarm til eldre mennesker i fare, slik at et raskt trykk på knappen kan sende ambulansen av gårde. Samtidig er de mest uføre langt mer trygge. Dermed kan man besøke et lokalt gullsalg om man vil, uten å være redd for å bli overfalt på veien hjem – pensjonister har små sjanser til å gjøre motstand, og er dermed et populært mål for ranere. Det 21. århundret er det sikreste hittil, og det kommer kun til å bli bedre.

 

Neste generasjon trygghetsalarm på vei
De nyeste trygghetsalarmene er på vei til samfunnet, et samfunn som kommer nyte godt av disse. De kommende alarmene vil nemlig ikke bare tilkalle hjelp – de vil også sende ut GPS-koordinater, slik at legene eller politiet raskt kan finne frem til menneskene i nød. Disse kalles Safemate, og er allerede tilgjengelig hos en rekke forhandlere. De er støtsikre og vannsikre, og dermed er det kraftig reduserte sjanser for feil på dem.