Lokale TV-stasjoner

Analog TV går inn i historiebøkene
Her i Norge finnes det dessverre ikke analog-TV lenger, noe det har vært heftige debatter om i flere år. Digitale TV-stasjoner har tatt over, noe som har gjort oss helt avhengige av strøm og ledninger. Husker du før i tiden, når man måtte stille inn på antennen for å «fange» de nødvendige signalene? I mange andre land er dette fortsatt i bruk, spesielt i USA der pressefriheten gir alle muligheten til å starte en egen kanal. Ja, alt du trenger å gjøre er å kjøpe det nødvendige utstyret og si ifra til naboene om bølgene du har tenkt til å bruke, så kan hvem som helst fange opp sendingene dine. Dette er kjempemorsomt, og er samtidig et godt alternativ til avhengigheten digital-TV skaper. I en krisesituasjon kan folk raskt bytte over til det analoge nettet og fange opp nød-sendinger. Snakker vi lokale TV-stasjoner, har vi fortsatt en god del av dem her i landet, men på digitalt bakkenett som tidligere nevnt. Hele 23 lokale TV-stasjoner er fortsatt i daglig drift, enkelte av disse strekker seg faktisk ikke lenger enn til lokale borettslag.

Computer and audio equipment in television studio

 

 

TV Risvollan
Vi nevnte borettslaget som har sin egen TV-kanal. Dette er TV Risvollan, en kanal som har eksistert helt siden 1991 og neppe vil gå under med det samme. Risvollan er nemlig det største borettslaget i Norge, like sør for Trondheim sentrum. TV Risvollan er en informasjonskanal, man får altså opplysninger om alt som foregår i borettslaget og omegn. Hvor er det gullsalg neste gang? Når spiller det lokale fotballaget? Hvilke forandringer har skjedd i styret? TV Risvollan har vokst og utvidet seg til to separate kanaler med tiden – TVR1 og TVR2. Dette er lokal-TV i øverste klasse, TV Risvollan bør gå foran som et godt eksempel for alle andre lokale TV-stasjoner i Norge.

 

Sett i gang din egen kanal
Det er dessverre praktisk talt umulig å starte en egen TV-kanal i Norge, uansett hvor store midler og ambisjoner du har. Bor du derimot i USA, Frankrike eller Italia, er det fullt mulig å sette i gang med minimale investeringer. Alt du trenger er utstyret og viljen. Send ut analoge bølger rett fra stua, og koble til digitalkameraet ditt til en sikker server som behandler og sprer informasjonen. Har du alltid drømt om å underholde mennesker både fjernt og nært? Det er fullt mulig, og koster under ett hundre tusen kroner.