Telekommunikasjon

Et nytt fenomen i den moderne verden
IT og telekommunikasjon er de nyeste store bransjene i verden, de har fått et solid grep på samfunnet og bragt oss nærmere hverandre. Det er telekommunikasjon som står for utbredelsen av internett, siden denne industrien innebærer alt fra fiberoptikk og ledninger til radiobølger og telefonnett. Uttrykket «telekommunikasjon» oppstod i det 19. århundret, når de første telefonene og radionettene kom på banen. Herfra gikk utviklingen raskt – de fysiske detaljene ble mindre og mindre, samtidig som programvaren ble stadig mer innviklet. Nå om dagen er telekommunikasjon noe av det viktigste på planeten vår, den holder befolkningen informert om alt som foregår og gir oss tilgang til en rekke ulike medier, uansett hvor man befinner seg. Med inntoget av trådløse nettverk har de tradisjonelle kablene blitt lagt bort – nå fokuserer man heller på trådløse løsninger.

 

System i tre deler
Telekommunikasjon er i bunn grunn en formidling av informasjon i mange ulike former. Hovedprinsippet er å la senderen overføre en viss mengde informasjon til et medium (linje, kabel, ruter, nettverk), for deretter å bli sendt videre til mottakeren. Et tredelt system som stadig blir raskere og mer brukervennlig. Vil du finne et gullsalg? Da sender du ut en forespørsel via nettleseren din til mediet (serveren), og får et svar så fort den sistnevnte har gått igjennom en rekke alternativer. Sekunder etter sitter du med flere forslag foran deg, og kan velge mellom en rekke gode tilbud. Dette er internett i et nøtteskall.

Deep space watch from satellite dishes, low angle view

 

Jobbe innen telekommunikasjon
Det er kjempespennende å være med på den teknologiske utviklingen som har skutt fart de siste tiårene. Jobber du innen telekommunikasjon, vil du få med deg alle de heftige oppfinnelsene og teknologiene som dukker opp. Samtidig er det alltid behov for eksperter, spesielt ingeniører, altså vil du aldri ha trøbbel med å finne en godt betalt jobb. Stillinger som systemutviklere og rådgivere innen informasjonssikkerhet er spesielt lukrative jobber, spesielt på ledersiden. Programmering er en populær studieretning nå om dagen – en rekke norske spillutviklere har banet vei for en ny industri her i landet. Finn en spennende jobb innen den viktigste bransjen på kloden, finn en jobb innen IT og telekommunikasjon!