Sette opp overvåking rundt huset

Sikre deg og dine kjære
Overvåkning har blitt et hett tema i det 21. århundret, med inntoget av lover som svekker retten til et privatliv. Vi overvåkes konstant av diverse statlige sikkerhetstjenester, og de fleste av oss bryr oss fint lite om det. Hvorfor skal man bry seg om Facebook-overvåking hvis man ikke har tenkt å sprenge noe som helst? Moderne mennesker bryr seg heller om å overvåke sine mest dyrebare eiendeler – det man har hjemme.

Mature man peeking through window blinds

 

Følg med på kona eller hushjelpens bevegelser
Har du mistanker om at kona har hemmeligheter? Eller at hushjelpen finner seg litt for godt til rette i huset ditt? Det er utrolig enkelt å sette opp små, mobile kameraer i huset og titte på alt som har foregått mens du var borte. Flere ulike gadgeter er tilgjengelige på diverse nettbutikker, slike som Spy Shop. Du kan til og med bruke din iPhone til å følge med på stua når du er borte, alt takket være et webkamera du kan styre gjennom en helt vanlig internett-tilkobling. Søk deg opp på gullsalg online, få med deg et godt tilbud og gjør et røverkjøp! Med et par slike kameraer innendørs og noen overvåkningskameraer utenfor huset kan du på nytt begynne å dra på jobb uten å låse døren, slik vi nordmenn har gjort i hundrevis av år.

 

Smarte overvåkningskameraer
Bor du i enebolig, har du sikkert lagt merke til innbruddsbølgen og gjort de nødvendige sikkerhetstiltakene. Er du sent ute, er det på høy tid at du tar noen enkle inngrep. Det skal faktisk ikke mye til for å sette opp solid, billig overvåkning av leiligheten eller hytta. Du trenger ikke dyrebare maskiner, du trenger ikke sette av et sted i huset til å ha TV-skjermer og servere, slik man ser på film. Moderne overvåkningskameraer filmer nemlig ikke med mindre det er noe å filme. De aktiveres altså av bevegelse, og begynner å filme kun når tyven (eller nabokatten) allerede har kommet seg inn. Slike kameraer kan du få kjøpt overalt, inkludert Clas Ohlson. Sett opp tre-fire slike rundt huset, så kan du puste lettet ut og reise på lange ferier uten en snev av bekymring.