Smarte vegger med trygghet for deg

Tapeter kom til Europa på slutten av det 1500 århundre, da den moderne papirindustrien ble innført. Trolig var det av kineserne. På denne tiden var Norge et svært fattig land, så svært få hus var tapetsert. Det skulle gå lenge før tapetproduksjonen startet i Norge. Først på 1800-tallet ble det vanlig med tapet. I dag kommer tapet i flere forskjellige materialer. Det finnes blant annet papir, fiber og vinyl. Det finnes også fototapet, slik en kan ha bilder som tapet. Formålet med tapet er å kunne jevne ut flater på vegger og skape et design. Du skaper dermed unike uttrykk som du ikke får skapt med bare maling alene.

Tenk sikkerhet

De aller fleste ulykker skjer i hjemmet og derfor er det viktig å tenke på sikkerhet ved bygging av hus og ved oppussing. Det er viktig å tenke på to ting. Det første er sikre og smarte vegger. Det andre er at interiøret skal passe. Når du skal pusse opp eller bygge må man alltid gå til en forhandler først, for å finne materialer. Tenk sikkerhet når du skal shoppe produkter. Spør vedkommende i butikken han har materialer som takler brann på en mye bedre måte. Det finnes nå mange tilbydere der ute av tapeter som ikke blir fort overtent, noe som er praktisk hvis ulykken skulle være skje. I Norge opplever folk brann hver eneste dag og brann er den største sikkerhetstrusselen i huset, i tillegg til innbrudd. Dersom du bruker billig tapet, med lav kvalitet vil rommet eller huset bli overtent i løpet av få sekunder. Da kan det være for sent for hjelp.

Tenk kvalitet

Artichoke_wallpaper_Morris_and_Co_J_H_DearleMange nye bygg må folke nye forskrifter, rett og slett med tanke på sikkerheten. Sikkerhet er mye viktigere nå enn noen gang. Siden teknologien har utviklet seg slik som den har, har alle elektroniske dingser hjemme i husene sine. Disse er lett antennelig og kan gjøre ekstrem stor skade. Derfor er det viktig at man kjøper produkter av en god kvalitet når en skal innrede huset, og ikke bare kjøper det første og billigste du ser. Dette vil å gjøre at du blir sikrere ved en ulykke. For eksempel vil en tapet av papir ta fyr og brenne opp raskere enn det en tapet laget av vinyl. Det kan være en vannlekkasje fra andre etasje også. Da er det viktig å ha gode vegger og tak av god kvalitet. En vannlekkasje vil ødelegge treet og materialet inni veggen og kan føre til råte. En vannlekkasje vil være enklere å se i enkelte typer tapet enn andre.