Nyt sommeren ute i det fri

Sommermånedene er her, hvilket betyr at det plutselig åpnes opp for en rekke nye aktiviteter utendørs. Med varmere dager er det naturligvis mye mer fristende å oppholde seg utendørs, enn å bure seg inne foran TV-skjermen eller laptopen. Selv om det skandinaviske sommerværet til tider kan være høyst ustabilt og upålitelig, hvor det gjerne kan komme dager preget av regn og ruskende vind, er det lite som kan måle seg med en norsk sommerdag når sola skinner og gradestokken viser over 20 grader.

 

Når været endelig er godt, finnes det en rekke aktiviteter en kan ta seg til. Har man båt, kan man for eksempel ta en båttur og spise lunsj på en av den norske skjærgårdens mange holmer. Ta med piknikteppe, noe godt å spise og drikke, og slå deg ned på et solfylt svaberg.  Andre vil kanskje foretrekke å legge seg på en strand i nærområdet, og nyte en lat dag mens brunfargen sakte men sikkert kommer frem. Bor man i en større by finnes det også utallige parker hvor en kan slå seg ned med et piknikteppe og en god bok, og rett og slett nyte at sommeren endelig er her.

 

Lever man aktiv hverdag preget av hard trening, kan med fordel flytte treningen utenfor. En løpetur langs stranden eller en styrkeøkt i skogen kan være likeså effektiv som en time i et overfylt og  svett treningssenter. Det handler i bunn og grunn om å tenke utenfor boksen.

Gardening tools and flowers on the terrace in the garden

 

Skulle man dessverre ikke ha tilgang til skjærgård, lokale strender eller båt, kan man naturligvis også nyte det deilige sommerværet hjemmefra. Er man så heldig å disponere en privat hage, kan man for eksempel gå til anskaffelse av utebord og utebenker fra altistore, hvor man kan sitte og nyte noe kaldt i glasset med en god bok. På varme sommerkvelder kan en dekke opp til middag for hele familien, og sitte ute helt til det blir for kjølig. Kanskje er vi så heldige å få oppleve tropenetter i år.

 

Når været endelig er godt i ellers så kalde Norge, er det viktig at vi utnytter situasjonen, i stedet for at vi følger gamle vaner og blir sittende utendørs. Som sagt handler det bare om å være kreativ, og være villig til å utforske hvilke muligheter en har. Sitte inne foran TV-skjermen kan man gjøre resten av året, det skal være sikkert og visst.