Hvordan kommuniserer vi i fremtiden?

Mange bruker medier som Messenger, Whatsapp eller Instagram for å kommunisere nå til dags, men hva kommer vi til å bruke i fremtiden? Dette er noe vi kommer til å prøve å svare på i denne artikkelen.

Hva bruker du?

Folk som jobber i kommunikasjon driver på en annerledes måte enn det vi i det vanlige livet gjør. Når du ser på telefonen din har du nok en applikasjon du foretrekker å bruke. Slik er det for veldig mange, men den applikasjonen er som oftest ikke felles for alle.

At vi skal være tilgjengelig hele døgnet er kanskje hva noen vil kalle en god ting, men det finnes også mennesker som mener det helt motsatte. Det å ta seg et forbrukslån kan være løsningen slik at du finner din måte å kommunisere på. Kanskje du heller burde få installert en hustelefon? Det at vi er tilgjengelige hele tiden skaper en del press for oss alle. Hvordan skal vi bli kvitt dette presset?

Er du villig til å endre dine kommunikasjonsvaner?

Det er jo mange som står fast i at de bare vil bruke f.eks. Facebook til å kommunisere med andre. Dette gjør det vanskelig når flere og flere sletter deres Facebook-kontoer.

Det mange som jobber innenfor kommunikasjon tenker er at vi må skape et felles medium for alle. Dette gjør at vi bare trenger en måte å kommunisere på, men hvordan skal vi sikre at denne måten er trygg? Det er mange spørsmål som trenger svar og vi har dem absolutt ikke selv.

Mange tenker også at i fremtiden vil vi ha muligheten til å snakke og kommunisere med utenomjordiske sivilisasjoner? Hva tenker du om det? Hva tror du skjer i fremtiden?