Hvordan kommuniserer du på nettet?

Internett er en spennende plass for å holde kontakt, underholde seg, og bli kjent med nye mennesker. Men tenker du over hva du legger ut på nett om deg selv?

Er du en person som liker å tilbringe mye tid på å ytre dine meninger og legge ut personlige bilder av deg selv, er det viktig å tenke over hvilke signaler du sender til omverdenen via facebook, Twitter, Instagram osv. Å ta feile valg her kan ha alvorlige konsekvenser for både parforhold og karriere.

Ta forhåndsregler på telefonen

Yngre mennesker i dag forbinder nok først og fremst telefonsikkerhet med å kjøpe et skikkelig deksel til sin iphone xs max, dette er jo bra i og for seg, men man må også ofre en tanke på sin egen sikkerhet.

Å sende et vulgært bilde av seg selv til en ny kjæreste over Snapchat kan kanskje føles spennende, og bildet vil bli slettet automatisk, ikkesant? Dette kan være ideen bak denne appen, men det finnes programvare i dag som kan laste ned bilder som blir sendt via Snapchat og lignende apper. Bildene er da fullt mulig å se i etterkant.

Bruker man slike apper, er det viktig å beskytte seg selv. Tenk over hvem du sender bilder til, og om du viser for mye av deg selv. Dette er spesielt viktig om du har sendt bilder til andre enn din partner. Det er ikke uvanlig at slike hendelser kan føre til samlivsbrudd og familiekonflikter.

I tillegg bør man også være forsiktig med hva slags ytringer og meninger man deler på sosial media. Det du mente da du var 18 år, trenger ikke å stemme med hva du står for i dag. Man likevel er det mange arbeidsgivere som sjekke facebook profiler for å se hvem denne personen egentlig er.

Din arbeidsgiver ser deg

Om du har lagt ut masse meldinger i beruset tilstand eller i sinne, kan dette sette deg i et veldig negativt lys for en potensiell arbeidsgiver.

Et godt råd er å gå gjennom eventuelle poster du har lagt ut som kan virke støtende eller provoserende for andre, og slett disse for godt.

Det er ofte man ser nyhetsreportasjer om politikere som har lagt ut både provoserende og vulgært innhold på nett, og dermed mistet jobben av slike årsaker.

Men det er selvfølgelig ikke alle som ønsker seg slike jobber, men hva du legger ut på nett, kan si mye om deg til potensielle arbeidsgivere i fremtiden. Det spiller ingen rolle om du søker på en vanlig kontorjobb eller kassen på REMA, ingen ønsker å jobbe sammen med noen de føler vil ødelegge en god kultur på arbeidsplassen.

Så har du eventuelt lagt ut meldinger som kan tolkes rasistisk eller mobbende av andre, bør du absolutt vurdere å fjerne disse.